Informații utile 

Montarea mochetei

In montarea mochetei, trebuie sa tinem cont de un proces exact, si trebuie folosite scule corespunzatoare fiecarui procedeu. E important sa urmam niste pasi exacti:

  • Pregatirea suprafetei unde urmeaza sa fie montata mocheta
  • Exista situatii in care avem deja un tip de mocheta veche, iar in acest caz trebuie inlaturata mocheta invechita, trebuie curatata suprafata astfel incat sa nu existe reziduuri sau mizerie si sa rezulte o suprafata plana (in niciun caz NU se monteaza mocheta noua peste cea veche!)
  • In cazul in care suprafata se deterioreaza, inainte de a trece la montarea propriu-zisa a mochetei, trebuie sa nivelam suprafata
  • Urmeaza degresarea suprafetei pentru montaj, si inlaturarea urmelor de praf sau mizerie
  • Pentru incadrarea optima a mochetei, trebuie sa masuram suprafata si sa o manevram astfel incat sa potriveasca la centimetru
  • Pasul urmator este masurarea suprafetei camerei, si taierea mochetei, permitand o marja de eroare de 10 cm in plus pe toate laturile. Nu uitati sa masurati atat lungime cat si latime, deoarece nu toate suprafetele au unghiurile perfecte de 90 grade, iar din acest motiv masuratoarea trebuie executata din punctele extreme ale locuintei
  • Daca mocheta urmeaza sa fie montata in mai mult de o camera, trebuie realizata o incadrare cat mai buna a dimensiunilor, astfel incat pierderile de material sa nu fie prea mari. Pentru incadrare, trebuie trecut in revista sensul firului de mocheta sau imprimeul acesteia
  • Urmeaza sa intindem mocheta pe toata suprafata si sa taiem grosier, tinand cont de conturul peretilor din jur
  • Mai departe, lipim mocheta. In cazul in care e vorba de o suprafata mica, se lipeste doar conturul, si se pot utiliza diversi adezivi, in functie de pardoseala. Daca mocheta urmeaza sa fie montata peste parchet, gresie sau o suprafata plana si neteda, se poate folosi banda dublu adeziva. Daca mocheta urmeaza sa fie montata peste sapa sau o suprafata mai putin neteda ori denivelata, se folosesc adezivi speciali
  • Urmeaza sa finisam si sa montam plintele, iar apoi se intinde mocheta din interiorul
  • Ultimii pasi sunt taierea surplusului, astfel incat mocheta sa se fixeze perfect conform conturului peretilor, si croirea si fixarea plintei pe perimetrul suprafetei

Montarea parchetului laminat

Asamblarea parchetului laminat se poate efectua foarte usor, fara cheltuieli suplimentare, chiar si de amatori, urmand acesti 7 pasi simpli:

  1.  Pregatirea – presupune aclimatizarea parchetului in incaperea ce urmeaza sa fie montata, inainte cu 48 de ore, la o temperatura nu mai mica de 18 grade, si umiditate de maxim 70%.
  2. Suprafata destinata montarii parchetului laminat trebuie sa fie curata, uscata si dreapta.Asigurati-va cu un boloboc (nivela) ca suprafata nu prezinta denivelari mai mari de 3 mm, in cazul in care acesta depaseste marimea denivelarilor specificate anterior, va trebui sa turnati un strat egalizator. Atentie la umiditatea reziduala a acestui strat, mai ales daca sapa a fost turnata recent. Verificati gratul acestuia in prealabil.
  3. Suportul se asaza in fasii paralele cu directia longitudinala a parchetului laminat (adica trebuie pozitionat in directia de intrare a luminii naturale in incaperea destinata asamblarii), iar apoi suprapuneti 20 cm, lipind zonele de imbinare.
  4. Se monteaza primul rand pe lungime, dar nu uitati sa perminteti un spatiu de dilatatie de 1 centimentru fata de perete. In mod normal, ultima placa va trebui taiata cu un fierastrau.
  5. De obicei, parchetul are imbinare tip nut si pana, la care puteti imbina usor cu un ciocan. Montajul se face pe suprafata uscata sau cu ajutorul cleiului, depinzand de tipul parchetului. Daca folositi clei, primele randuri trebuie oricum asezate pe uscat, ca sa fiti siguri ca ati imprimat o linie corecta pentru montajul ulterior. Urmatoarele randuri se pot aseza in functie de tipul de placi alese si conform indicatiilor primite la achizitionarea acestora.
  6. Cand ajungeti la ultima linie, masurati spatiul ramas si asezati placile in functie de acesta. Masurati cu placa pe care urmeaza sa o montati.
  7. Pentru ca spatiile de dilatatie sa nu ramana goale, montati pragurile si plinta, fie cu silicon sau corniere, cu ajutorul cuielor sau cleiului (in functie de specificatiile din fisa produsului).

Montajul Jaluzelelor

Sa trecem in vedere sculele de care aveti nevoie pentru montarea jaluzelelor:

  1.  Bormasina electrica cu percutie
  2. Burghiu cap vidia sau titan
  3. Surubelnita in cruce
  4. Creion
  5. Ruleta
  6. Nivela (boloboc)
  7. Console (strict pentru jaluzelele care se monteaza pe perete)
 

In cazul in care montajul se face in beton, BCA sau caramida, trebuie folosit un burghiu intre 6-8 mm, pentru beton, cu cap vidia sau titan. 

In cazul in care montajul se face in lemn, fier sau PVC, trebuie folosit un burghiu pentru metal, de 4 mm, pentru care trebuie cumparate suruburile necesare.

In cazul in care montajul se face in rigips, trebuie folosita surubelnita si diblurile speciale de tip fluture, ancora sau melc.

Montajul pe etape

  1. Pregatirea sculelor si despachetarea jaluzelei.
  2. Decideti unde va fi montata jaluzeaua si aveti grija sa marcati corespunzator locul unde veti da gaurile pentru a monta clipsurile. In mod normal va fi nevoie doar de doua gauri, dar in cazul in care jaluzeaua este mai mare de 2.5 metri, va fi nevoie de trei sau patru clipsuri. Incercati sa nu folositi sine cu lungime mai mare de 3 metri. Daca totusi aveti nevoie de lungimi mai mari, folositi mai multe sine puse cap la cap. Clipsurile se monteaza la 10-15 cm departare de fiecare capat al jaluzelei.
  3. Gauriti si introduceti diblurile, apoi fixati clipsurile cu ajutorul suruburilor.
  4. Urmeaza sa potriviti sina in clipsuri, cu un sistem deductiv, foarte usor de manevrat.
  5. Prin intermediul snurului cu greutate, trageti carligele de agatare la extremitatea jaluzelei, apoi aduceti-le in pozitie cu ajutorul lantului cu bile. Lamelele se agata in directia dreapta – stanga, avand grija sa fie cusatura pe stanga.
  6. La capetele jaluzelei aveti lantul cu bile care invarte lamelele si snurul cu greutate care inchide si deschide jaluzeaua.
  7. In partea de jos a lamelei exista un loc unde puteti introduce greutatile pentru lamele. LE introduceti cu urechiusele in sus, apoi agatati lantul inferior de urechiusele lamelelor.
 

In cazul jaluzelelor verticale montate pe perete, veti avea nevoie de doua console

Pentru jaluzelele verticale pe care le montati pe perete, aveti nevoie de console. In acest caz, montajul se deruleaza similar cu pasii prezentati mai sus, doar ca primul pas este sa fixati consolele pe perete, iar de console veti prinde clipsurile pentru a fixa jaluzeaua.

In cazul in care aveti nevoie de sfaturi sau asistenta tehnica, va rugam sa ne contactati prin intermediul formularui de pe pagina de Contact sau la numerele de telefon 0744740242

Mochetserv - Str. Silistra nr. 17, Timișoara  Telefon: 0744740242,  email: office@mochetserv.ro